Prealuminate feţe, prea-ntunecate suflete

Belgia e in clocot. Stampila de pedofili pusa mai in gluma mai in serios va deveni cu siguranta o povara uriasa odata cu explozia de acuzatii si informatii cu care se confrunta biserica romano-catolica. Am ales special sa scriu cu litere mici denumirea in semn de dispret. In cazul in care nu sunteti la curent, dovezile anchetelor atesta cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor in practic fiecare parohie, fiecare scoala aflata sub “ocrotirea bisericii” asa cum arata The Guardian:

Since April, when Roger Vangheluwe, the bishop of Bruges, resigned after admitting persistently molesting a nephew, the Adriaenssens commission has been inundated with evidence, with hundreds of victims coming forward.

He has since documented cases of abuse occurring in almost every diocese in the country and in virtually every school run by the church. “We can say that no part of the country escapes sexual abuse of minors by one or several [church] members,” said Adriaenssens.

As vrea sa nu pot da crezare acestor fapte, dar mi-e imposibil, si chit ca nu este vorba de religia in care m-am nascut eu, tot nu-mi pot ascunde repulsia si dispretul fata de acesti caini, javre mascate in “miei ai Domnului”. Si totodata, ma incearca sentimentul ca nu sunt ei mai rai decat ai nostri, ci doar ca ai nostri se ascund mai bine.

Sunt convins ca si Romania musteste de cazuri de pedofilie in care sunt implicate fete bisericesti, mai ales in mediul rural. Sunt convins ca preotii la care ne inchinam mai des decat la icoane si de care ne “temem” mai mult decat de Dumnezeu au mai multe pacate si suflete mai negre decat noi. Poate nu toti, dar in mintea mea sunt de mult catalogati. Sunt catalogati de cand un preot cu Sony Vaio si pantofi Armani mi-a cerut o donatie pentru biserica. Sunt catalogati de cand un preot a cerut unei batrane “inca 500.000 pentru biserica, altfel las mortul la poarta cimitirului si nu-l bag inauntru”. Sunt catalogati de cand averile lor si ale bisericii se strang “neimpozabil” si in afara verificarilor si-n cur la care suntem noi supusi. Sunt catalogati de cand se opun libertatilor fundamentale ale individului in numele reglementarilor inventate de OM.

I-am catalogat si acum cand se opun cu ardoare legalizarii prostitutiei. Astia ar prefera sa vada copile rapite, batute, violate si fortate sa se prostitueze, decat sa le vada intr-un mediu cat de cat reglementat si curat pe cele care ORICUM aleg sa isi castige asa banii. Daca biserica ar avea cota parte din profit, pentru “spalarea pacatelor curvelor”, probabil ar accepta cu zambetul pe buze, dar asa, cand statul devine cel mai important peste din Romania nu le e bine. Apropo, am asa un vag sentiment ca prostitutia are o vechime mai mare decat religiile care o condamna, nu? A asistat la moartea multor religii, nasterea altora si va mai supravietui multor astfel de cicluri.

Tu cititorule, cauta dincolo de fetele prealuminate. Exista sanse sa gasesti suflete mai intunecate decat umbrele din sufletul tau, iar acestor suflete NU LE DATOREZI NIMIC. Daca esti o persoana credincioasa, indiferent de religia in care te-ai nascut, respecta-ti Dumnezeul. Cere-i Lui ajutorul, Lui inchina-te. Biserica este a omului. “Casa lui Dumnezeu” este in inima ta, iar zicala: “Fa ce zice preotul, nu ce face el” este doar o scuza meschina pentru mizeriile pe care omenirea le-a comis de-a lungul istoriei la indemnul si cu “ocrotirea” bisericii.

Hai sictir! Cui? Se simt ei cu musca pe sutana.

2 comments on “Prealuminate feţe, prea-ntunecate sufleteAdd yours →

  1. Alex, pana la urma si preotii sunt oameni iar oamenii gresesc.
    Referitor la pedofilie, cred ca interzicerea casatoriei la romano catolici si implicit a relatiilor sexuale ii predispune catre astfel de “pacate” (scuze, n-am un cuvant mai potrivit la ora asta).
    Macar la ortodocsi poate “omul” sa-si satisfaca pohtele carnale acasa cu coana preoteasa si “preotul” sa-si tina viata de preotie. Desigur ca exista si aici popi betivi si curvari dar astia sunt mai usor de condamnat decat la catolici.

  2. Diz, in ce-i priveste pe pedofilii belgieni, nu prea ma intereseaza ce-i “predispune”. Sunt tot animale, cu sau fara justificare.

    Sunt de acord ca la noi conditiile sunt altele ceea ce-i face mai usor de condamnat. Ce te intreb eu este: Cine-i condamna? Cine-i controleaza? Nu simti ce liniste si pace e in biserica romana? Si pun pariu ca e destula mizerie acolo, doar ca e bine ascunsa.

    In ce priveste prima ta afirmatie, ca preotii sunt si ei oameni… DE ACORD. Asta le spun cititorilor. Ne bazam prea mult pe “sanctitatea” preotilor. Sunt oameni. Punct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>