Un nou caz cu asistente si copii

Nu a trecut mult de la tragicul eveniment de la Maternitatea Giulesti si iata ca o noua asistenta isi arata fata hidoasa. La Spitalul de Copii din Timisoara, probabil “satula” sa auda un bebelus de numai 2 luni plangand, asistenta a decis sa-i lipeasca acestuia suzeta fortat in gura cu o folie de leucoplast.

Bebelus cu leucoplast la gura in spital Timisoara
Sursa foto: Realitatea.net

Unde sunt oamenii din spitale? Chiar suntem inconjurati numai de nemernici de genul acesta? Chiar ajungem sa ne simtim mai in sigurata coplesiti de boala decat pe patul de spital? Deja spitalele romanesti incep sa-mi aduca aminte de experimentele doctorului Mengele.

Mai mult de-atat. In comentariile articolului sursa, o vita ce posteaza sub numele de “ema toader” debiteaza o imbecilitate crunta, incercand sa gaseasca o scuza nemernicei din stire:

“Nu e mereu vorba de spaga! Problema e ca sunt chiar si 2 asistente la 60 de copii! De ce nu te-ai dus la o clinica privata sa nasti, poate acolo ar fi beneficiat chiar de o asistenta doar ptr bebelusul tau!”

Cum sa incerc sa-ti explic cu frumosul nesimtito? Cele 2 asistente sunt platite sa ne ingrijeasca pruncii, nu sa ii omoare sau sa-i maltrateze. Daca nu le convine situatia, sa-si dea demisia. Iar la clinica privata, spre deosebire de tine care probabil o arzi decent intr-un post din spital cu mana intinsa la spagi, nu-si poate permite oricine sa mearga. Iar SCOPUL SISTEMULUI DE SANATATE nu este sa te faca sa fugi cat poti de el, ci sa-ti ofere sprijit calificat, cel putin decent, ca pentru el platesc romanii contributii la jegul ala de CNAS.

Se face o comisie. Va ancheta cazul. Li se va rupe… cordonul ombilical de cazul asta. Asistenta va fi data afara, dar ca ea mai sunt multi/multe in spitale. Acesta nu e un caz singular si nu se vor opri, pentru ca nimeni nu face nimic. Nici autoritatile, nici oamenii cu frica de Dumnezeu si lege, care inca mai spera ca legea sa actioneze macar o data in viata de partea lor. Slabe sanse.

Hai sictir sistemului. Hai sictir mintilor bolnave tip “ema toader”. Nu ma consider o persoana religioasa, dar daca exista un Iad, atunci sigur pentru voi exista.

1 comment on “Un nou caz cu asistente si copiiAdd yours →

  1. SCOPUL SISTEMULUI DE SANATATE nu este sa te faca sa fugi cat poti de el, ci sa-ti ofere sprijit calificat, cel putin decent, ca pentru el platesc romanii contributii la jegul ala de CNAS.

    SCOPUL ROMÂNIEI nu este să-ți ofere sprijin calificat, cel puțin decent, ci să te facă să pleci din ea. TOTUL în această țară este sortit pieirii, dacă rămâi tot ce poți este să înduri.

    Pentru că oamenilor nu le pasă => politicienilor nu le pasă => sistemului nu-i pasă. Nu e vorba doar de sănătate (unde încă lucrez ca medic), ci de tot. De la cum ți se poate tasta 199.99 RON în loc de 19.99 pe un POS la KFC, la fel de bine te poate bate gunoierul pentru că nu l-ai “stimulat” să-și facă treaba prin șpagă cerută prin sunat la ușă.

    Hai SICTIR României. Pentru că dacă oamenilor le-ar fi păsat, nu s-ar fi ajuns aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>