Si ce daca Europa garanteaza dreptul la proprietate ?

Ca si in cazul taxei de prima inmatriculare, pe noi ne doare la basca.

Subiectul de fata a mai fost atins de subsemnatul pe diferite site-uri si cu diferite ocazii. Nu e foarte important ce, unde si cand am scris ci doar ca in continuare nu se intampla nimic!

Si ce anume ar trebui sa se intample?

Pai sa va povestesc:

Sunt direct implicat in povestea caselor nationalizate, poveste care a demarat imediat dupa revolutie.

Sunt implicat la modul ca am de obtinut cateva imobile pe ici si pe colo, imobile care din diferite motive, nu reusesc sa ajunga in posesia mea, impiedicandu-se de un minuscul functionar sau de un functionar mai mare, de o spaga, sau de lipsa ei, de un avocat sau altul, care are sau nu interes.

Motive apar zilnic, scuze de 3 ori pe zi, frustrati odata pe ora.

Tot romanasul care a inchiriat de la stat si apoi a cumparat casa in care statea, se trezeste ca i se ia casa si este trimis la plimbare … Vai saracii de ei … dupa ce au platit cateva amarate mii de lei pe respectivele case nu le convine sa dea sute de mii de euro pe una noua. Si pur si simplu fac scandal si cheama televiziunile urland: moare puradeluuuuuuuuuuu’, nu se mai poate duce la scoala, stam in ploaieeeeeeeeeee…

In absolut toate aceste cazuri proprietarii au incercat sa negocieze cu respectivii invadatori (care ne numesc “fosti proprietari”) dar cum sa ii convina ciocoiului sa dea casa dinĀ  Piata Romana pe una in Drumul Taberei?

Si uite asa, s-a infiintat mitul “fostilor proprietari” care unt rai, nemilosi, dau batranii si copii afara din case. Din casele lor de drept, pe care actualii locuitori le-au luat cam cu japca, fara explicatii, fara macar sa le pese ca nu aveau ce cauta acolo, fara sa le pese ca un guvern comunist a comis o ilegalitate, si fara sa le pese ca au existat oameni care au muncit candva pentru aceste imobile, si poate si-ar fi dorit, ca de ele sa beneficieze urmasii lor si nu vreun neavenit de la Lehliu.

Sunt foarte mari si tari, cu accent de la tara, papucii la usa, si cu televiziunea in spate. Care televiziune nu vine niciodata cand e chemat de un proprietar ce isi doreste casa, doar cand e unu dat afara.

(Vai ce imi place legea aia americana care zice ca poti impusca pe unu’ aflat pe proprietatea ta)

Deci, dragii mei “actuali proprietari” sa va lamuresc, nu aveti ce cauta aici, nu sunteti doriti, nu sunteti iubiti, copii vostri ne abuzeaza fetele pe strada (daca noi le agatam pe ale voastre faceti gat), nu aveti niciun drept asupra caselor in care locuiti si pur si implu nu stiu ce cautati in capitala. Multi nici nu stiti sa scrieti. Stiti doar sa va bateti cu caramida in piept ca aveti buletin de Bucuresti.

Hai sictir!

0 comments on “Si ce daca Europa garanteaza dreptul la proprietate ?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>