Romanul s-a nascut cu spirit de director

E ultimul an la ASE, la Finante. E mandria familiei. Se asteapta la un viitor luminos si o cariera de succes, ca doar o sa fie curand economist cu patalamanua la mana.

Nu conteaza cum a trecut prin scoala sau daca a intrat la zi sau la taxa. El are pretentii, are o viziune de viitor. Nu-si vinde pielea cu una cu doua.

Una dintre bancile cele mai importante din Romania ii ofera un loc intr-un proiect nou. O perioada de training ce-i permite sa-si continue si studiile si ca castige si niste bani. Nu multi ce-i drept, dar training-ul costa si chiar asa, ar castiga mai bine decat 3 sferturi din populatia tarii. In plus, la finele programului are o sansa foarte mare sa ramana angajat al bancii pe o suma frumoasa. Iar daca nu ramane, are oricum o expertiza si ceva de pus pe CV.

Incepe training-ul, iar el isi duce activitatea in cel mai pur stil romanesc: Lasa-ma sa te las. Trebuie sa dea telefoane. Asa e in banci, asta e munca de jos. Dai telefoane sau sortezi hartii. Si totusi el are pretentii, el nu poate da telefoane sa se roage de toti saracii – mici intreprinzatori – care au nevoie de banii bancii. Primeste prea putin pentru asta, asa ca decide sa plece din program. Si se duce la departamentul de “recuperari”.

Castiga mai mult cu cateva milioane, acum. Oportunitati de viitor? Tacere. Job-ul? Recuperator. Insisti, te rogi, accepti mojicii si toate cu diplomatie. Are prea mult respect de sine ca sa faca oferte de creditare prin telefon, dar nu destul ca sa se tiganeasca la telefon cu toti clientii rauplatnici.

Facultatile de patroni din ASE scot manageri pe banda rulanta. Visele se aduna si in cea mai mare parte se naruie in prostia si incapatanarea visatorilor. Romanul s-a nascut cu spirit de director si a uitat ce inseamna sa munceasca, iar ca cel din povestea de mai sus sunt multi.

Hai sictir “patronilor” si spor la cules capsuni!

0 comments on “Romanul s-a nascut cu spirit de directorAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>