Calde salutari ‘reprezentantilor’

Ma trezesc dis de dimineata inghetat bocna si cu o durere surda in partea inferioara a abdomenului. Suspect. Ceausescu e mort de aproape 20 de ani dar simptomele persista; sper ca inca fierbe si nu are timp sa rada de noi.

Amortit, ma tarasc spre baie prin frigul crunt care umple pana la refuz spatiul din jurul meu sperand, naiv, ca e doar un cosmar. Zadarnic. Ajung la baie, deci nu sunt pe strada. Ma lovesc de usa. Doare. Deci nu visez. Si pentru a nu stiu cata oara ma revolt in sinea mea, ca prostul: cum e posibil? Secolul XXI, Uniunea Europeana, toate cliseele intelectuale tampite pe care le folosesc ca sa ma dau destept imi dau buzna in minte si ma forteaza sa ma trezesc, lucru care din principiu nu imi place. In fine, pufai si ma calmez. Nu foloseste la nimic si imi mai si stric dimineata (e luni, sa fim veseli, ce Dumnezeu!).

Ma imbrac bine si in asteptarea cafelei pornesc televizorul (alt reflex tampit). Si vad la stiri cum  alianta PSD-PC si-a lansat candidatii pentru alegerile parlamentare. O adunatura de porci gusati, infractori machiati si toape hilare defileaza prin fata privirii mele incetosate fluturand aceleasi idealuri inalte ambalate in promisiuni: vor readuce in tara “bietii” romani care muncesc pe mii de euro in tari unde dimineata e cald in case, vor readuce Ploiestiul la 45 de minute de Bucuresti (s-a cascat vreo prapastie si eu nu am aflat bai poetilor?), vor face si vor drege. Mi se face sila. Stiu ca vor urma alte lansari ale altor aliante: PD-L, PNL, PNG, PNT si multe alte P-uri. Toti maimutoii care de ani de zile ne toaca banii si ne rad in nas se aduna odata la patru ani la TV sa ne promita chestii. Si culmea, de fiecare data, pe partea cealalta a ecranului semnele elementare ale civilizatiei lipsesc: caldura, siguranta, dreptate, libertate, piste de biciclisti,  parcari pentru scutere si motociclete, educatie, sanatate, nivel de trai…

Ceea ce ma intristeaza definitiv este ca am impresia ca dupa ani de framantari s-a atins un oarecare echilibru pe “piata” politica din Romania. Fortele s-au cernut, s-au grupat, procentele nu mai variaza spectaculos asa ca speranta ca dispar “astia” si vin “ai nostri” s-a fasait. Asa cum americanii nu au mai venit sa ii salveze pe bunicii nostri la fel nici “ai nostri” nu mai vin. Pentru ca, spre deosebire de americani, “ai nostri” nu exista. S-au vopsit, s-au reorientat la prima pala de vant si au incetat sa mai fie ai nostri. Ne-au tradat.

Asa ca nu imi mai ramane decat sa evadez din statistici, sa nu votez pe nimeni.
Hai sictir bai hahalerelor! Nu ma reprezentati si nu ma veti reprezenta vreodata. Nu pe mine.

0 comments on “Calde salutari ‘reprezentantilor’Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>