“Piloti” de drujbe pe doua roti, simple statistici

Viata pe doua roti este frumoasa, incitanta si periculoasa. Fascinatia vehiculelor pe doua roti se manifesta in fiecare persoana, chiar daca nu toate ar fi dispuse sa conduca o motocicleta sau un scuter. Lucru normal de altfel, intrucat, odata cu iesirea in trafic ne asumam o serie de riscuri pe care ceilalti participanti la trafic, automobilistii nu si le asuma.

Noi, cei pe doua roti suntem mult mai expusi accidentelor, datorate atat neglijentei soferilor, pietonilor cat si unora dintre noi. Am vazut atatea clipuri si imagini cu bravade sfarsite prost incat ma intreb oare ce ne va face sa ne pazim in primul rand noi pielea, inainte de a ne gandi ca X sau Y e obligat legal sa ne acorde prioritate, sa semnalizeze manevrele sau sa nu intoarca pe linia continua. Se moare pe capete.

Se moare, si cu toate acestea, zilnic, vad o multime de personaje, amatoare de viteza pe doua roti, fara pregatirea necesara, fara cursuri de legislatie, fara echipament, fara numere si fara carnet. Ma voi referi strict la posesorii de scutere, vehicule a caror piata a explodat de-a dreptul anul trecut si continua sa creasca anul acesta. Concret vorbesc despre cei din exemplele de mai jos:

1. Titan. Semafor rosu. Opresc la trecere, sunt primul. Langa maine trage un scuter chinezesc. Calare pe el, 2 puradei de Salajan in tricou si pantaloni scurti, fara echipament, cu priviri si ranjete tampe. “Pilotul” imi adreseaza invitatia: “Hai, ne dam?”. Si i-am dat… o palma dupa ceafa.

2. Bulevardul Decebal, semafor cu Dristorului. “Pilotul”, unul negricios, chel, cu ceafa cutata si burta peste ghidon. Scuterul? Chinezarie de Carrefour. Cara in spate o geanta aurie cat casa de care era agatata o piranda de ultima moda. Intra in depasire pe linia continua, pe contrasens, revine in banda cu franare brusca. Golf-ul din spate franeaza puternic si claxoneaza. “Pilotul” ii adreseaza un mare: “‘tu-ti mortii ma-tii! Vrei sa ne omori?”. Nici el, nici cea care se sustinea de slanina lui cu o mana nu aveau casti.

3. Dristorului cu Mihai Bravu. Coada de ora 18:00. 4 scutere vopsite care mai de care mai viu si cu cat mai multe leduri pe ele fac slalom in viteza printre masinile in miscare. Masinile se opresc sa lase alte masini de pe strazile laterale sa intre si ele in trafic. Ei nu. 3 trec, al patrulea se insira pe bordul unui Logan. N-are numar, probabil nici asigurare. Nimeni nu l-a vazut. N-avea casca, dar avea scuter de 2500 euro. Scuterul jumulit, el ok. A avut noroc de data asta.

4. Duminica, Afumati, ploaie. Eu, ud fleasca, mergeam in rand cu masinile. El, nu a avut rabdare si in traficul nebun din zona, a traversat strada pentru a intoarce pe celalalt sens. Nu am mai prins decat ambulanta, scuterul era bucati.

Concluzia? E frumos, e la moda, e comod, dar voi “dragii mei” sunteti “Piloti” de drujbe pe doua roti, simple statistici, tinte vii alergand catre moarte. Si sincer sa fiu, nu o sa va dea nimeni RIP-uri pe forumuri, decat colegii vostri de bravade, si ei, la fel de tinte ca si voi.

Pacat e ca imbecilitatea voastra se transfera in impresie negativa asupra noastra, a celor ce ne respectam partenerii de trafic.

In conditiile astea, ma mir si port deosebit respect oamenilor in toata firea sau mai nou, fetelor, ce isi achizitioneaza scutere si echipamentele necesare pentru a le conduce. Aveti grija, caci curaj se pare ca aveti!

In rest, pentru cei enumerati mai sus, mari amatori de sporturi pe doua roti, de scutere cumparate de la cioardele din Autovit, Hai Sictir ba! Nu sunteti altceva decat simple statistici! Deces usor!

4 comments on ““Piloti” de drujbe pe doua roti, simple statisticiAdd yours →

  1. Eu, sincer, ma bucur cand vad la stiri cum mai moare cate un idiot de asta. Macar de le-ar da la toti dobitocii cate un scuter sau o eventual o motocicleta cat mai puternica. 😀

  2. nu ma bucur de moartea nimanui dar chiar o cauta cu lumanarea …..super tere post-ul !!!

  3. ce scrie mai sus e complet adevarat mai ales cei cu scutere tunate se cred tare smecheri…nu zic sa nu mergi cu scuteru k si eu am scuter (un aprilia scarabeo de 50cc) si imi place sal si ard da unde e loc nu fac manevre dinalea kamikaze si alea alea+ca am tot timpu casca in cap si nu casca dinaia chinezeasca care dak ai scapato sa crapat o casca buna de calitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>