Ne rezervam dreptul

E cel mai tare lucru sa fii ofertant de servicii in Romania. Pe bune! Ca ofertant, ai numai drepturi, garantate prin lege sau pe care ti le poti rezerva cu de la sine putere. Clienti? Au dreptul sa taca din gura si sa respecte obligatiile contractuale, ca doar d-asta baga bani in afacerea ta, ca tu sa-ti plimbi suncile transpirate in Audi A8 sau Q7 pe soselele Europei.

Sunt satul de contracte de prestari servicii in care pe pagina 20, cu litere mici-micute, compania isi rezerva dreptul sa taie si sa spanzure.

Companiile de telefonie isi rezerva dreptul sa creasca tarifele. Bancile isi rezerva dreptul sa creasca dobanda. Operatorii de TV cablu isi rezerva dreptul sa creasca tarifele si sa modifice grila de programe dupa bunul plac. RNC-ul iti da domeniul .ro pe viata sub rezerva unui paragraf ce afirma ca aceasta situatie poate fi modificata ulterior.

Am sunat la RAR sa-mi fac programare. Primul lucru pe care-l auzi este robotul ce spune ca “pentru o mai buna desfasurare a activitatii, convorbirea va fi inregistrata.” Si daca nu vreau? Ce daca! Nu am optiunea sa refuz! Iar RAR-ul nu are concurenta. Ori iei certificarea lor, ori nu circuli pe sosele. In concluzie, ai dreptul sa nu te lasi inregistrat, dar pierzi dreptul de a-ti conduce autovehiculul.

Mare e gradina Domnului si incet se transforma in rezervatie!

Iar noi ne rezervam dreptul sa le transmitem astora un Hai Sictir!

2 comments on “Ne rezervam dreptulAdd yours →

  1. Si tu iti poti rezerva dreptul de a nu face programare telefonica (inregistrata) si sa mergi direct acolo sa te programezi fata-in-fata.

    Ai foarte mare dreptate cu majoritatea situatiilor, ultima prezentata e insa un pic dusa la extrem.

  2. Admitand ca este asa, si ca-ti poti face programare direct la fata locului, ajung la un alt subiect de articol: Programul de funtionare.
    Sectorul privat nu este chiar asa de ingaduitor cu angajatii si nu toti isi permit sa piarda zile in sir prin birourile bugetarilor. Nu toti patronii te invoiesc sa iti rezolvi treburile personale. Iar cand vezi un program de tipul 10:00-14:00 cu pauza de masa intre 12:00 si 12:30, parca te apuca toti dracii.

    In concluzie, d-asta avem telefoane, faxuri etc, sa ne usureze comunicarea. Nu vreau sa ajung de 2 ori pana in Voluntari pentru acelasi lucru, asa ca ma las inregistrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>