N-ai CNP, n-ai parte

Tatal meu are un prieten ce a fugit in America inainte de revolutie. Toate bune se frumoase, e fericit, are familie acolo.

In urma decesului tatalui sau (Dumnezeu sa il odihneasca),  tipul a fost nevoit sa se intoarca in Romania si sa se ocupe de succesiune, mosterniri etc.

Printre avutii se numara si un numar de actiuni SIF Muntenia. Omul nostru a dorit sa le vamda. A vizitat mai multi brokeri si stupoare: nu a putut sa vanda pentru ca nu avea CNP. Nu avea CNP pentru ca in momentul implementarii proceduri nu s-a dus sa si-l activeze si nici nevoie de el nu a avut pana acum. Sa zicem ca face parte din obligatiile unui cetatean ro activarea CNP-ului. Nu comentez asta.

Mi se pare  inadmisibil ca brokerii romania sa nu aiba o solutie pentru astfel de situatii. Mi se pare inadmisbil ca programatorii care au realizat prgramele respective sa nu fi prevazaut aceasta problema (chit ca nu era in caietul de sarcini). Birocratia stupida loveste din nou.

Atitudinea a fost si mai de prost gust: “Da ce va agitati asa? Imputerniciti pe cineva…”

Hai sictir ma!

1 comment on “N-ai CNP, n-ai parteAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>