Mesajul CNAS: Va multumim pentru sponsorizari!

Pentru cine nu stie, CNAS-ul, cu denumirea intrega Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, reprezinta acea organizatie de baieti veseli si sanatosi tun care in fiecare luna “iti multumesc” pentru cotizatiile / sponsorizarile grase pe care le faci din contul salariului tau oficial, din banii munciti de tine, in speranta ca in momentul in care vei crapa, acesti bani te vor ajuta sa-ti pui sanatatea pe picioare.

Daca traiesti cu senzatia asta, uita de ea. Daca ai putina vechime in munca inseamna ca ai adunat o suma frumusica depusa la CNAS. Ce poti face cu acesti bani? Poti sa mori!

Cum vine treaba asta? Foarte simplu. Nemernicii astia iti vorbesc despre asigurari medicale, dar ele nu valoreaza nici cat negru sub unghie. In afara de cateva injectii banale si 2-3 pastile de aspirina nu poti face mai nimic deoarece multe dintre spitalele specializate sau de renume, precum si cabinetele medicale private nu au contract cu CNAS. Toti fug de ei ca de dracu. In ciuda sumelor fabuloase ce le intra in buzunar, nu platesc niciodata la timp, ca sa nu mai vorbim de suma infima pe care o acopera in caz de necaz.

Zilele trecute am aflat ca un RMN costa in jur de 800-900 RON, din care CNAS-ul acopera in jur de 250 RON, cu chiu cu vai si cu multe hartii de sters la cur completate, asta in fericitul caz in care se va gasi cineva dispus sa faca RMN-ul pe “banii” CNAS.

Asa ca dragii mei, uitati de CNAS. Ganditi-va la sanatatea voastra inainte sa se inrautateasca, inainte sa aveti nevoie de magarii astia, sau daca e neaparat nevoie, orientati-va spre alte metode de asigurare.

Hai sictir CNAS. Hai sictir legislatorilor romani ca nu fundamenteaza normele legislative pentru functionarea corecta a acestui sistem. Sunteti toti niste javre!

0 comments on “Mesajul CNAS: Va multumim pentru sponsorizari!Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>