Ti-ai terminat treaba la primarie, “managerule”?

Asa cum era de asteptat, “managerul” de la primaria capitalei se arunca in lupta pentru scaunul lui Basescu.

De ce era de asteptat? Pentru ca e Romania. Pentru ca in orice tara de bun simt, o nulitate politica si administrativa precum “managerul” ce ne-a vandut vise de autostrazi suspendate, dupa care ni le-a preschimbat in cel mai lung carnat din Europa si recordul unui brad care a rezistat cateva zeci de ore ar fi fost mototolit in palmele societatii precum o bucata de hartie murdara si aruncat la cosul de gunoi (prea plin) al fals-personalitatilor post-decembriste.

Totusi, suntem in Romania. Aici nu conteaza ce-ai realizat pentru societatea in care iti desfasori activitatea. Conteaza doar ce poti mulge de la societate pentru viitorul personal. Aici, faptul ca esti incapabil este demn de lauda. Aici faptul ca ai 15 ani de puscarie in spate (ca i-ai luat pe post de marioneta demonstreaza doar cat de “intelept” esti) iti dau girul sa iti incerci norocul la prezidentiale.

Aici e Romania. Lasati literatura science-fiction si fantasy deoparte. Uitati-i pe Asimov, Herbert, Tolkien. La noi SF-ul se publica zi de zi in presa de catre autori titrati ca Tuca, CTP, Turcescu si alti clasici in viata.

Hai sictir ma, cu toata sleahta voastra de demagogi incapabili!

4 comments on “Ti-ai terminat treaba la primarie, “managerule”?Add yours →

 1. Ce intelegeti voi Alex, Adrian, Vlad …. scuze, ma lasa memoria si nu mai vreau sa-i caut pe ctitori), prin tupeist. Mi-ar fi placut sa scrieti , sau: un valoros, un curajos, un indraznet, un inteligent,un genial, s.a.Detest si am detestat tupeul si pe tupeisti. Ii avem la putere. Sunt orice, naiva, toanta, orice altceva, dar nu tupeista.
  De fapt nu pentru asta va scriu, ci pentru ca nu am inteles fraza” Pentru ca in orice tara de bun simt ….. “, lipseste ceva si devine ciudata.Scuze pentru observatie.
  Si mai e ceva ce detest, pe “precum”, folosit aiurea. Am mai scris-o , voi mai scrie si nu stiu ce voi mai face pentru ca lumea sa nu il foloseasca aiurea, dar… Sa ma explic: folosirea lui precum in locul comparativului “ca” si in alte situatii, cum ar fi o enumerare s.a., o consider gresita si este gresita.E de fapt, un agramatism, evident. De aceea, cu riscul de a fi plictisitoare, am sa spun din nou, ca ” precum” ar trebui cenzurat fara mila de cei care il folosesc. Eu ii numesc pe cei care il folosesc gresit, aiurea si excesiv pe tovarasul “precum, ” “precumisti”. Nu stiu cum il folosesti tu, dar te rog atentie la cuvintelul acesta, care trebuie pus la locul lui si folosit doar in contextul potrivit.
  Cu alte scuze, dar cu speranta de a fi inteleasa, corect.
  In rest am sa va vizitez, adica am sa va citesc si imi voi “da cu pararea” in perete.Detest si expresia “a-ti da cu parearea”, cand de fapt spui o parere, o exprimi, opiniezi, si nu dai cu ea si nici nu o dai cuiva.
  Bon, bah (spun francezii, h nu se citeste) sunt, in miod categoric, plictisitoare.Deci,
  Zi cu soare, fara iarna in Timisoara, pentru totdeauna.”Cu cat e toamna mai frumoasa, cu atat e iarna mai scurta.”Maria S. din Timisoara dixit.

 2. parerea si mod,plus cateva virgule lipsa, nu ce am scris acolo, “graba strica treaba”, de fapt am dat clic in iute-iute, fara sa ma corectez.Tot o zi cu soare si vara marsavi la putere si in lume. Oare cati or fi, marsavii ? si cum pot fi calculati ?ajuta la numararea lor, calculul probabilitatilor ?Cu drag, M.S.(Timisoara)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>