In politica, tinerele sperante nu confirma

E 2008. Inca putin si se implinesc 2 decenii de cand ne tot chinuim sa reformam clasa politica romaneasca, manacinata de coruptie, scandaluri si jocuri de culise. In fiecare an privim cu speranta catre tinerii din partide, indiferent de culoarea politica.

Spun indiferent de culoare intrucat deja nu mai are nicio importanta ce se declara in statutul partidului. Conservatorii sunt consecventi in a-si servi interesele, indiferent cu cine se aliaza. PSD-ul duce aceeasi politica populista si continua sa-si protezeje “batranii”. Liberalii au ramas aceeasi caini care latra dar nu au invatat sa muste. PD-ul continua sa latre dupa indicatii si lanseaza teme contradictorii propriului statut. Si cand nu pot vota o doctrina ce-mi ramane sa votez? Speranta!

Dar ce faci cand sperantele nu confirma? Ce faci cand vezi un Victor Ponta care abordase un stil rebel chiar si fata de politicile si personajele din propriul partid, sfarsind prin a se pierde in multimea de politicieni neidentificati din parlament? O Daciana Sarbu care in afara de rubricile mondene nu prea o baga nimeni in seama? Un Bogdan Olteanu ferm si increzator devenit robot radio-comandat odata cu promovarea in functia de presedinte la Camera Deputatilor? Elena Basescu, “aplaudata frenetic” pentru discursurile care nu au nici 5% din taria oratorica a tatalui ei? Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Cosmin Gusa, Lavinia Sandru, pierduti in anonimatele unor partide de buzunar, fara putere politica si cu glas prea moale pentru a se face auziti. Nu ca mai nou ar mai avea ceva de spus.

Unde sunt tinerii din politica? Pe blog-uri, pe forum-uri, in tot felul de comunitati online sau fac sluji in organizatii de tineret. SNSPA-ul pregateste in continuare robotei pe banda rulanta!

Octavian Paler – Dumnezeu sa-l odihneasca! – a spus “Politica nu are principii, are numai interese!”, si ma tem ca fiecare nou venit in politica nu face decat sa-i confirme spusele.

Cu cine reformam clasa politica? Reformam cu Ion Iliescu? Asteptam ca Traian Basescu sa revina in partid? Cu Emil Constantinescu? Miron Mitrea? Vanghelie? Tariceanu? Emil Boc? Cum o reformam? Prin acuzatii si dosare la parchet sterse cu buretul facut din Euro mototoliti?

Voi sa-mi spuneti asta, tinere sperante! Mai aveti puterea sa confirmati? E deja al 13-lea ceas, pentru al 12-lea ati pierdut de mult trenul! Acum e momentul sa mai faceti ceva, daca nu: Hai Sictir!

2 comments on “In politica, tinerele sperante nu confirmaAdd yours →

  1. Pingback: Blogoree bligg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>