Fuck you Nobel, we’re marching on!

Abia daca s-au scurs doua luni de cand Mesia al Americii, presedintele Obama a cules premiul Nobel pentru Pace. Un premiu la care nici el nu se astepta si care oricum este vazut de public mai mult ca o incurajare a viitoarelor politici pacifiste si umaniste, si nicidecum un premiu ce vizeaza actiunile reale ale actualului presedinte american.

La nivel declarativ, Obama a sustinut in campania sa limitarea atitudinii razboinice a Statelor Unite, retragerea trupelor din Afganistan, aplanarea conflictelor cu tarile arabe. In ciuda acestor declaratii, la inceputul anului, SUA au trimis in Afganistan 21.000 de trupe, iar in urma unor declaratii ale unui oficial al Casei Albe, in cursul acestei seri, Obama va anunta suplimentarea trupelor cu inca 30.000-35.000 de soldati.

Explicatia oficiala ar urma sa fie:

  • Avem nevoie de un numar mai mare de trupe pentru a urgenta pregatirea si instruirea trupelor locale de armata si politie, ceea ce ar duce la o accelerarea a razboiului si evident apropierea momentului retragerii trupelor.
  • Actualele trupe sunt obosite. E nevoie de un “refresh”.

Ei bine, how’s that for “a change you can believe”? Premiul Nobel pentru Pace? Pe cine pacalim? Istoria ne-a invatat un lucru, sau a incercat sa ne invete. Violenta genereaza violenta. Deznodamantul acestor actiuni va fi oricum numai fericit nu. Nu grabesti pacea cu mai mult razboi.

Dar de ce ne-ar mira aceste actiuni. Sunt doar tiparele pe care le urmeaza politicienii nostrii. Sunt modelele ce stau la baza politicilor declarative slab sustinute de fapte ale leaderilor politici romani.

Nu trebuie sa ne mire ca dupa ce se scuipa in obrazul stang, se pupa pe obrazul drept si apar aliante in contra dorintelor poporului si in contra logicii (PDL – PSD, PSD – PNL). Una spunem, alta facem, iar pana la urma, pe 6 Decembrie suntem pusi pentru a N-a oara sa alegem raul cel mai mic.

Unde esti tu Mos Nicolae ca pe 6 sa-i arzi cu nuielusa pe mincinosi?
Hmm… de fapt, pe cine sa arzi, ca ar trebui sa-i arzi pe amandoi si ramanem fara niciunul. Si de fapt… ar fi atat de rau?

Hai sictir.

0 comments on “Fuck you Nobel, we’re marching on!Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>