Fiat lux!

“Întrebarea mea este, cu toată consideraţia, dacă dumnealor consideră că aşa trebuie
să meargă lucrurile în ţara asta.”

Am inceput cu un citat din filmul “Filantropica”; o intrebare pusa de un pensionar care se chinuise sa intre in direct la un show televizat. Treburile merg pe intuneric uneori, pe nevazute asa… pentru ca unui prieten “i s-a-ntamplat neprevazutul” (o vorba mai veche de-a mea). Stiu intreaga poveste direct de la sursa, asa ca-mi permit sa dedic un mare “Sictir” celor care ne dau lumina, gandindu-ma ca mi se poate intampla mie sau oricaruia dintre noi.

Baiatului i-a cazut curentul vineri noaptea pe la 1:00. M-a sunat sa ma intrebe ce sa faca, i-am explicat ca la mine problema a fost de la siguranta de pe hol, i-am sugerat sa mearga linistit la “nani” si sa cheme a doua zi un electrician. Electircianul a constatat ca problema nu e de la siguranta din hol, si sugereaza ca problema ar fi la contorul din apartament.

Si de-acum suna prietenul meu la “Elecrtica”. I se zice sa stea acasa ca va sosi o echipa in maxim 4 ore. Suna iarasi dupa 5 ore si i se spune ca va veni cineva intr-o ora si ca echipele pot interveni si la 4:00 dimineata… este posibil. Trece sambata.

Duminica iarasi apeluri peste apeluri… sesizari peste sesizari, raspunsul era acelasi: ramaneti acasa ca vine cineva. N-a venit nimeni nici duminica.

Luni. In sfarsit ajunge o echipa de interventie, care ii explica omului ca Electrica are contract cu un anume call-center, dar ca cei de la call-center nu stiu ca echipele de interventie nu mai lucreaza in week-end. Hai sictir!

Problema era de la panou, dar nu de la siguranta: un cablu era taiat cu patentul. Se pare ca cineva stie ca “baietii cu lumina” nu intervin in week-end, dar se pare ca nu stia ca alarma din apartament are baterie autonoma care tine mai mult de 3 zile.

Hai sictir, Electrica! Va doresc lumanari in case (parfumate eventual) macar o seara, nu un intreg week-end.

Fiat lux!

0 comments on “Fiat lux!Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>