Doua mobile cu Vodafone si Orange

Initial am crezut ca este vorba doar de lipsa abilitatii personalului unuia dintre centrele Vodafone, dar am constatat destul de repede ca este o practica generala. In vitrinele cu telefoane ale celor de la Vodafone domneste haosul. In cautarea unui telefon nou constat lipsa unei organizari, fie dupa pret, fie dupa performante. Astfel pentru a gasi un smartphone este necesar sa parcurgi pozitie cu pozitie 4-5 vitrine, intrucat noul Sony Ericsson X10 (un aparat de peste 2000 Ron) troneaza la loc de cinste langa un umil terminal de 200 Ron cu performante net inferioare.

Logica pozitionarii ma depaseste. Cu siguranta daca imi doresc un Xperia, nu voi saliva la telefonul cu ecran monocrom, iar bunica mea nu va alege un Xperia in ciuda old-school-ului cu butoane si scris urias, si ieftin pe deasupra. Ca alternativa de prezentare, puteti alege orice magazin Orange unde oferta este excelent prezentata si organizata. Dar sa nu ma grabesc in a-i ridica in slavi pe portocalii.

In cautarea urmatorului telefon arunc o privire pe oferta Orange, compar, calculez, decid: Urmatorul telefon va fi Samsung Galaxy S. Orasul e impanzit de reclame la acest model. Orange shop-urile sunt invadate de reclame, iar nebunia iPhone pare a fi de domeniul trecutului. Zis si facut, merg in shop.

Cer informatii despre prelungire contract, fidelizare, tot ce trebuie, dar in momentul in care spun ce telefon imi doresc aflu cu stupoare ca nu exista pe stoc, ca au venit foarte putine, ca nu se afla nicaieri in tara. Bun bun, dar de ce atata reclama daca sunteti incapabili sa acoperiti cererea? Intrebare retorica. Sunt indrumat sa fac comanda online. Sun la departamentul online unde mi se comunica faptul ca datorita optiunii de internet active nu-mi pot comanda noul telefon care vine cu optiunea lui specifica. Va trebui sa-mi dezactivez intai optiunea initiala pentru a putea seta noua optiune. Nu e o problema imi zic, DAR oricum optiunea nu va fi dezactivata decat la sfarsitul perioadei de facturare ceea ce inseamna ca nu-mi pot comanda telefonul dorit pentru inca 20 de zile. La acestea se adauga cele 5+ zile in care se face livrarea.

Iata cum stie Orange sa faca vanzari: promovand produse pe care nu le detine si punand conditii stupide in momentul in care ar fi cazul sa castige mai multi bani. Mersi ma baieti, sunteti de o istetime extraordinara. Relaxati-va, pana peste 25 de zile il iau la pret intreg de la alt shop numai sa nu va simtiti voi bine ca aveti siguranta unui abonat in plus pentru inca 2 ani.

Apropo, stiti cat valoreaza loialitate dumneavoastra fata de compania de telecomunicatii la care sunteti abonat? Cam de 2 ori mai putin decat un abonat nou, prin prisma preturilor telefoanelor la abonament nou pe 2 ani versus prelungire abonament cu 2 ani. Ca normal, Gigel care isi face un abonament pe care nu-l prelungeste intr-un an, doar ca sa puna mana pe ultimul iPhone la un pret decent este mai important decat Ionel care ti-a bagat 5 ani la rand bani in servicii. Deci mai usurel cu slogane de tip “we care”, treceti la unele mai realiste, cum ar fi “we need”, “we want”, “whatever”.

Hai sictir!

1 comment on “Doua mobile cu Vodafone si OrangeAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>