Pusi sa ne curete

Odata cu venirea primaverii un nou val de bune intentii s-a revarsat pe strazile Bucurestiului. La propriu. Zeci de autospeciale cara apa din lacurile (unele infecte) capitalei si o imprastie pe strazi cat e ziua de lunga. Blocati in trafic la ore de varf soferii lasa “pisetoarele” sa isi faca de cap umpland in jurul lor de siroaie care se aduna la rigola in adevarate fluvii. Merg catinel pe langa bordura incurcand si ei circulatia daca mai era nevoie. Defileaza pe strazile aglomerate cu jeturile la putere maxima stropind cu simt de raspundere toate vehiculele care ii depasesc. Frenetici si voiosi ne uda din cap pana in picioare si au grija ca strazile sa balteasca toata ziulica astfel incat masinile sa fie toate bine stropite iar nefericitii care aleg sa se transporte pe doua roti (motociclisti, scuteristi, biciclisti) sa circule terorizati de riscul alunecarii si sa ajunga pictati la destinatie. 

Pentru primarii nostri probabil ca acest mic genocid e un motiv de impaunare. Cum ne curata ei strazile fara incetare asa cum citeam noi in ziare ca se face “in Germania”. Cata grija au ei ca nici macar un fir de praf sa nu intre in ochisorii sau nasucul copiilor nostri, cum racoresc ei orasul vara stropindu-l neincetat…

Mie mi se pare ca beneficiarii emotionali ai acestei actiuni sunt doua categorii de cetateni nesemnificative ca numar: pensionarii sclerozati care plesnesc de fericire cand vad cum prospera (aparent) mandra lor capitala respectiv domnii care manuiesc aceste masinarii complexe si pe care nu ii poti pune sa munceasca noaptea, cum ar fi civilizat, ca vorba aceea, ei cand mai fac nani?

Mi se mai pare ca toata porcaria asta face mai putin bine decat ar putea si mai mult rau decat ar trebui imprastiind apa infestata si plina de mal din lacuri, sugrumand circulatia si asa vai de capul ei si creand pericole suplimentare pentru vehiculele pe doua roti (si asa vanate ca niste caprioare de vajnicii nostri soferi vorbitori la telefonul mobil).

Mi se pare o treaba prost facuta care pute (la propriu) a rahat si (la figurat) a demagogie ieftina. Si nu sunt dispus sa accept ca “tot e un pas inainte ca se face”. Dupa 20 de ani de putoare puteau sa o faca cum trebuie adica noaptea.

Ramanem asadar cu treaba prost facuta si cu bunele intentii spoite ostentativ. Iar ei, 6+1 primari + Rebu, Supercom, Romprest & Co cu un umed Hai Sictir!

1 comment on “Pusi sa ne cureteAdd yours →

  1. Vlad, mi-ai luat post-ul din taste, ca sa zic asa. De mult am tot vrut sa scriu despre asta, satul de nesimtirea boilor de pe autocisternele Supercom care ne murdaresc si imput strazile.

    Cel mai enervant, pe langa mizeria provocata (mazga, noroi, alge, in loc de curatenie), este faptul ca in nesimitirea lor, daca strada are 2 benzi, aleg sa mearga pe ambele benzi “ca sa stropeasca mai bine”.

    Intr-un trafic infernal, sa nu dai de un cretin din asta ca faci 1 km intr-o ora. Bineinteles ca-i gaseste stropitul la ore de varf, sau mai tare, imediat dupa ploaie! In plus, nu ar opri/lasa mai moale o secunda stropitorile alea daca trec pe langa pietoni/biciclisti sau sunt depasiti de motociclisti/scuteristi. Neah, arunca in continuare cu jeg. Ce, e problema lor ca vrei si poti sa-i depasesti?

    So, un “hai sictir” si din partea mea pentru retarzii care “coordoneaza” aceasta activitate si pentru nesimtitii de care am amintit mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>