Bancile si plata cu cardul

Treaba asta imi sta de mult pe limba/taste. Chiar nu considera nimeni o imbecilitate si o nesimtire faptul ca cei care ne incurajeaza cu drag sa ne facem card-uri de debit/credit pentru confortul platilor nu accepta plata cu card-ul la propriile casierii?

Nu poti plati rate cu un card de debit la casierie. Esti indrumat cu drag la bancomatul de afara. De ce? Pentru ca banca nu numai ca nu iese in pierdere niciodata. Ea trebuie sa castige de doua ori: o data la rata/rata de schimb si o data la comisionul de retragere de la bancomat. Jenant de nesimtit.

Si cu toate astea, tin sa felicit politica de self-banking de la ING care demonstreaza ca se poate face si educatie in cadrul consumatorului de servicii financiare in acelasi timp punandu-i la dispozitie instrumentele necesara fara interventia umana a vreunui angajat obosit cu glume proaste de tipul “n-ati scapat inca de rate!” cum mi-a fost dat sa aud azi la Volksbank. Un punct in plus vine din faptul ca sistemul ING inseamna si cheltuieli reduse cu personalul.

Deci, hai sictir pentru cine nu face banking cu buna credinta, tot respectul pentru restul.

3 comments on “Bancile si plata cu cardulAdd yours →

  1. Nu stiu unde e punctul in plus pentru ING, desi cheltuielile cu personalul sunt minime sunt printre cei mai scumpi de pe piata dpdv comisioane. Punctul in plus poate vine din faptul ca nu trebuie sa induri nesimtirea angajatilor si iti poti face linistit treaba fara sa fii intrebat non-salant daca ai scapat de rate sau nu :).

  2. Exact aici e punctul in plus de care vorbeam in articol. Faptul ca te duci si-ti vezi de treaba ta, linistit fara sa te ia vreun bou la misto. Self-banking este cool. :)

  3. Da de acord, self banking e misto dar cum ramane cu nesimtirea de care aminteai? Adica nu ai cheltuieli semnificative cu angajatii dar practici comisioane mai mari decat aia care platesc un om? Asta mi se pare mai jenant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>