Asistenta sociala in viziunea lui Boc

Tocmai cand credeam ca nu ma mai poate uimi, Boc dovedeste ca inca poate. Este cu adevarat posibil ca un om atat de mic sa emita tampenii atat de mari:

“Trebuie să spunem clar şi răspicat prea multă legislaţie de asistenţă socială încurajează nemunca în detrimentul muncii. […] Legislaţia noastră de 20 de ani în încurajează pe oameni să stea în această stare cu ajutoare sociale, fără să fie stimulaţi să îşi caute un loc de muncă.”
Emil Boc, (Inca) Prim-ministru

Pasajul citat nu este vreo maxima generica, ceea ce i-ar da un caracter de realitate. Este vorba de situatia specifica a Romaniei, unde domnul Boc este de parere ca statul este prea darnic in asistenta sociala.

Am sa ma rezum la a constata ca are dreptate dintr-o singura perspectiva: Este prea multa legislatie. DAR, este prea prost (sau deloc) aplicata. Angajatii contribuie lunar sume uriase la bugetul asigurarilor sociale, iar cand au nevoie de un set de analize cu suportul CNAS-ului sunt trimisi la plimbare ba de institutia la care contribuie, ba de spitalele si clinicile care nu vor sa auda de CNAS, care este datornic multora, de foarte multa vreme.

Sunt de acord, avem multi asistati social pe hartie. In realitate, prea putini dintre ei sunt asistati eficient.

Problema draga Boc nu este legislatia care incurajeaza nemunca. Problema este jegul de legislatie care incurajeaza munca la negru si fuga din tara. Problema sunteti voi, tu… un prim-ministru trecut prin 4 guverne si fara o realizare importanta in aceasta functie, sau in general. Poate cu exceptia cazaturii in emisiunea lui Andrei Gheorghe. Atunci macar ne-ai facut sa zambim, acum ochii oamenilor lucesc a “urari de bine”.

Hai sictir!

0 comments on “Asistenta sociala in viziunea lui BocAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>