Asistenta pe raion in Mr. Bricolage

Impins de nevoile de reamenajare a casei, astazi am tracut pragul magazinului Mr. Bricolage din Calea Vitan. Intentia era de a cauta/cumpara un set nou de perdele, draperii si o galerie noua.

Mi-am inceput cautarile din zona draperiilor, unde ca un barbat ce ma aflu, recunosc ca habar nu am ce dimensiuni sunt necesare pentru spatiul de care dispun astfel incat materialele sa se plieze frumos. In concluzie, as fi avut nevoie de asistenta, dar sa spunem ca as fi cerut asistenta persoanelor de pe raion, nu e un mare bai ca nu au oferit-o ele automat vazand ca ma invart ca boul printre rafturi.

Problema intervine in momentul in care cei doi angajati, el si ea stau de vorba pe culoarul unde tu verifici material dupa material la raft. Si nu stau de vorba intre ei, ci cu o a treia persoana, un amic probabil, toti trei sprijiniti de rafturile unde tu cauti, fara vreo intentie de a se da la o parte macar pentru a-ti oferi acces la toate produsele, ca sa nu mai vorbim de o simpla intrebare de tipul: “Cautati ceva anume? Va pot ajuta cu ceva?”. Doamne fereste sa-si faca meseria pentru care este platit, si anume aceea de a oferi asistenta clientilor.

Hai sa ne intelegem. In momentul in care intru pe raionul tau, cu exceptia cazului in care vin direct la tine pentru a-ti adresa o intrebare, este de datoria ta prietene sa-ti oferi asistenta, sa-mi lasi senzatia ca daca am nevoie de ajutor tu esti suficient de capabil pentru a ma ajuta. In plus, aceasta este atitudinea care ajuta enorm o vanzare, atitudinea care poate face diferenta intre un client indecis si un client care prin asistenta ta ajunge sa cumpere. Nu am cumparat.

Am mers mai departe, la galerii. Ajuns acolo am gasit o multime de tipul, dimensiuni cu diverse metode de prindere. Chinul dracului sa scoti una dintre ele pentru a vedea dimensiunea care era notata in capatul superior. Din capatul culoarului, un angajat priveste zambind dupa care decide ca nu meritam ajutorul sau, asadar pleaca mai departe.

Recunosc, am cautat si un intrerupator si niste suruburi, iar la raiounul electrice, domnul de pe raion a fost extrem de amabil, oferindu-si asistenta inca de cum am pasit pe culoar, ba chiar indrumandu-ma si catre alte raioane unde mai aveam treaba.

Sunt absolut convins ca salariile, in economia asta jenanta, nu sunt in masura sa va entuziasmeze, dar totusi, nu va cere nimeni sa stati in cap pentru clienti. O simpla intrebare este suficienta pentru a schimba perceptia, mai ales cand de cele mai multe ori raspunsul este: “Multumesc frumos, deocamdata studiez oferta.”

Invata cum sa vinzi sau daca nu, hai sictir!

1 comment on “Asistenta pe raion in Mr. BricolageAdd yours →

  1. e adevarat ca salariile nu-i motiveaza sa fie mai activi… problema e ca “raionistii”cred ca, indiferent de prestatia lor, magazinul merge foarte bine.
    Probabil sunt influentati de ideea generata de stereotipul: romanul stie ce vrea, e priceput la toate, vine de acasa cu ruleta proprie s.a.m.d.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>