Sictir update

In ultima vreme aproape ca am fost prea ocupat ca sa ma enervez. In plus, pana la venirea primaverii imi propusesem sa inchid ochii la mizerii pentru ca ploaia si frigul ma deprimau suficient de tare. Totusi cateva porcarii on si off-line au reusit sa treaca de blocada mentala si s-au impregnat pe creierasul meu curat ca neaua. Acum ca a iesit soarele imi permit sa le las sa refuleze.

1. Domnul Zoso, care pe vremuri avea si opinii pertinente e foarte suparat pentru ca Asociatia Motociclistilor din Romania relanseaza campania “Motociclistii exista in trafic”. Se inscrie astfel cu entuziasm in randul romanilor carcotasi care bombane la tot ce misca pe principiul ca e mai usor sa mananci un rahat decat sa pui umarul. Mi se pare trist si periculos faptul ca astfel de specimene care intr-un fel sau altul au capatat ceva audienta se reped sa alimenteze caracterul distructiv al “gloatei” spunandu-i ceea ce vrea sa auda. Asa ca, fara suparare, hai sictir bai comentatorilor! Incercati si voi o atitudine constructiva, s-ar putea sa va simtiti mai bine.

2. Enel SA imi trimite undeva in luna martie o instiintare (“Somatie”) cum ca in curand imi stinge lumina pentru ca nu am platit 10,97 lei taxa radio pe luna decembrie 2008. Factura respectiva fusese achitata, asa cum le-am dovedit de altfel, prin banca dar banuiesc ca trei luni e un timp mult prea scurt in era internetului pentru ca aceasta valoroasa informatie sa ajunga la ei. Impresionant! Hai sictir bai melcilor! Taiati-mi undele radio daca sunteti tari. Si pe urma sunati la banca sa va verificati contul ca acolo ati ramas.

3. Intr-o seara imi inving retinerile si ma uit la mult trambitatul “meci al unei natiuni” Romania – Serbia. Si vad o nationala a Romaniei care, in ciuda valorii discutabile (nu poti avea o echipa din Mutu si atat) se lupta admirabil cu un adversar foarte hotarat si pe alocuri lipsit de Fair Play. Pentru prima data dupa mult timp berea a avut un gust bun. Nu acelasi meci l-au vazut si comentatorii de la TV care timp de 90 de minute au vazut numai dusmani peste tot: mingea, bara, smocul de iarba, raul-ramul, toate care odata ne erau alaturi s-au intors acum impotriva noastra. Hai sictir mai plapanzilor! Fiti barbati! Am pierdut cu capul sus si asta e un mare pas inainte.

4. Politia l-a arestat pe Gigi pentru ca si-a recuperat masina cu parul (aka cu pistolul) de la baietii care i-o “imprumutasera”. Sunt departe de a fi un fan Gigi si incerc nici sa nu ma bucur de raul altuia asa ca problema in sine ma lasa fix indiferent. In plus sunt convins ca nu asta e substratul real si ca de fapt a suparat el pe cineva. Insa, ca un om caruia i s-a furat o masina pe care Politia nu a miscat un deget sa o caute, interpretez atitudinea “autoritatilor” in felul urmator: “noi nu va protejam de infractori, dar daca cumva incercati sa va protejati singuri  veti avea de a face cu noi!” Sictir, sa traiti!

5. Acum doua saptamani incerc sa cumpar de la IKEA un dulap pentru baie. Nu este pe stoc asa ca ma roaga politicos sa revin si imi spun si cand anume, ca sa nu vin degeaba. Superb. Revin la data stabilita:
– Numai este pe stoc.
– Pai mi-ati spus ca vine saptamana asta.
– Au venit dar s-au vandut.
– ???
– A venit doar unul :)

Paste fericit!

0 comments on “Sictir updateAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>