Rezidentiat la Spitalul Municipal

Intamplarea a facut ca ultimii ani sa-mi aduca aproape o serie de studenti sau absolventi ai Facultatii de Medicina din Bucuresti. Intamplarile povestite de ei vis-a-vis de comportamentul medicilor din spitale, spagi, mizerie sunt halucinante si nelimitate.

Dar, dincolo de toate aceste povesti vedem si o alta fata a vietii de spital: saracia. Lipsa de fonduri se manifesta si in cadrul Spitalului Municipal, recunoscut ca fiind unul dintre spitalele care inca stau bine la capitolul financiar.

Dar la ce ajuta recunoasterea cand un grup de rezidenti are la dispozitie pentru o noapte intreaga 8 manusi de latex?

Oare cum s-a simtit femeia venita la un control “intim” cand 3 rezidenti introduceau pe rand mana in manusa ce s-a aflat in permanenta in zona intima a femeii, pentru a economisi manusile insuficiente, dar pentru a beneficia totusi de statutul de rezident? Intr-un final, rezidentii sunt fortati de jena sa cumpere manusi din banii proprii, o mizerie de suma cu care ii desconsidera statul roman.

Injositor. Pentru femeie. Pentru medici.

Un singur lucru imi vine in minte acum, acela ca banii ce trebuiau investiti in astfel de consumabile s-au pierdut in licitatii aranjate, fie de catre mai marii spitalelor, fie de catre cei ai Ministerului Sanatatii. Catre ei merge un din suflet: Hai sictir mojicilor!

0 comments on “Rezidentiat la Spitalul MunicipalAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>