Monumentele patriei

Tin sa strig sus si tare ca nu mi-a placut organizarea administratorilor obiectivelor turistice.

Dar sa detaliez:

Am fost in zona Bran, mai precis am stat chiar in Bran dar am vizitat mai multe locuri, inclusiv Sighisoara.

La prima vedere a fost foarte frumos, dar stiti cum e cu marul putred …

Am zis si noi sa mergem sa vizitam castelul Bran. Foarte frumos, restaurat, bine pastrat, AGLOMERAT!!!!

Deci lasau lumea sa intre ca in turma, in niste camere si coridoare mici, fara ghid, fara un pic de logica, fara macar sa procedeze in a lasa doar un anume grup la 10 minute sau ceva de genu, asa cum seface la Peles. Nu frate! Turma! Si niste comentarii de genul “Regina Maria era tiganca…” De la un neica nimeni cu un sugar in brate. Pai bine bah tigane, daca in toate poele de pe pereti era in costum national, asta inseamna ca era tiganca? Sictir baaaaaaaaaaah!

La Sighisoara la fel. Turnul cu ceas era arhiplin, scarile super incarcate (ma mir ca mai rezista) si atmosfera groaznica… Dupa 15 minute in turn ziceai ca sunt batut si n-am dormit de 3 saptamani.

Oare ai nostri curatori sau cum se cheama sunt atat de disperati dupa bani? Cat de greu o fi sa organizeze grupuri de sa zicem 10 persoane care sa aiba acces odata la 15 minute? Nu doar din cauza experientei care va fi mult mai placuta dar si pentru a pastra mai bine vestigiul. Va dati seama ca in acest caz, numarul de vizitatori pe zi ar scadea iar si astfel vor scadea veniturile. Deci, cineva nu isi va mai face vila…

Ca mai incoace si incolo: Hai sictir!

1 comment on “Monumentele patrieiAdd yours →

  1. Bisericuta de langa castelul Bran, ai vizitat-o ? E tot asa de batjocorita sau a vazut cineva ca e o ruina istorica si trebuie restaurata etc. Turism romanesc, dar si international, as zice. Din pacate si la noi, dar si in Occident (pe unde am fost si am vazut cate ceva, foarte putin, din pacate), locurile sfinte si cu mare incarcatura religioasa si afectiva sunt batjocorite, acum nu gasesc un alt cuvant mai potrivit). Pacat, pacat, pacat ! As fi bucuroasa sa stiu ca bisericuta acee, frumoasa, de langa castel a fost consacrata si ca nu mai e un loc pustiu, in ruina. Nu numai ea dar toata valea aceea inclusiv peretele in care a fost asezata, inima Reginei Maria este un micut colt de rai, in amintirea mea. Despre Sighisoara nu pot spune nimic si nici despre plaiurile singulare din Fagaras, pe acolo n-am fost. Cu regrete. Poate ai sa-mi dai o veste buna, despre bisericuta, ar fi un imens pas inainte, de bun simt si de credinta. Daca nu imi raspunzi, inseamna ca e tot asa cum stiu eu.
    Sa avem timp frumos ca azi si ieri si niciodata iarna frig si alegeri ratate. Cu drag, Maria S.(Timisoara)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>