Mitocanu din Vama nu mai are bun simt

Iubiti Vama? Eu nu. Pentru mine a incetat sa mai existe de ceva vreme. Cam de cand a inceput sa fie o adunatura pestrita de deseuri sociale, alcoolici, drogati si nesimtiti. Nu neg, mai exista oameni care vin de dragul unor vremuri de mult apuse, cand faceai 2 minute pe plaja pana la urmatorul cort.

Si totusi, in haosul asta mai gasesti cate ceva placut… un suvenir, niste accesorii (bratari, cercei, coliere etc), un pret bun la bere si shaorma. Doi ani consecutivi, soarta a facut ca eu sa ajung in 2 Mai si invariabil in Vama, intrucat in 2 Mai nu am gasit mancare cu adevarat decenta. Ieftina, da.

Si purtat de foame, mereu am “esuat” pe terasa cunoscuta de majoritatea drept “La mitocanu”. De ce i se spunea asa? Pentru ca portiile de mancare erau (si in parte inca sunt) foarte mari, adica mitocanesti de mari. Ei bine, anul acesta am simtit si cealalta fata a mitocaniei.

O masa de pranz in doi intinsa pe durata a doua ore si jumatate (cam cat am stat blocat intre Eforie si Cernavoda), dintre care numai 30 de minute au reprezentat activitatea de a manca. Celelalte 2 ore s-au pierdut intre:

  • Bagat in seama + adus meniul: 15 minute
  • Preluat comanda: 15 minute
  • Adus racoritoarei: 10 minute
  • Uitat cafele + adus cafele: 10 minute
  • Adus mancarea: 45 minute
  • Bagat in seama pentru nota: 15 de minute
  • Dupa inca 10 minute (calculatorul cu notele era la o masa distanta) si un pachet de nervi: nota adusa fara nicio scuza.

Costurile financiare acceptabile, dar nesimtirea uriasa. Nu neg, jos se misca altfel treburile, dar sus vei avea parte de cele mai incapabile chelnerite pe care le-ai intalnit. Bacsis? Fortat de lipsa maruntului 60 de bani. N-as fi lasat nimic.

Sper ca timpul si romanismele sa nu schimbe sensul poreclei acestui local destul de OK. Pana una alta, un “Hai sictir” fufelor cu pretentii de chelnerite.

Chiar daca esti mereu pe fuga, inainte sa pleci catre urmatoarea comanda, livrare de la bucatarie, whatever, arunca dracu’ un ochi in restul localului, vezi, poate e cineva disperat dupa atentia Mariei Tale.

0 comments on “Mitocanu din Vama nu mai are bun simtAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>