Cine se scoala de dimineata…

Sa mearga in varful picioarelor!

Sambata, ora 7:20 AM. In spatele blocului meu un cretin coafeaza un copac cu o drujba. Privesc ceasul si ma baricadez ingrozit sub perna dar bazaitul motorului se strecoara insistent printre miile de fulgi si imi zgarie timpanul. Pulsul creste.

Ora 8:00 AM. Cainele vecinului de deasupra incepe sa alerge isteric prin casa iar vecinul incepe sa il injure. Nu stiu daca sa-mi fie mila de mine sau de caine; animalul ala chiar nu are pic de demnitate. Indes perna si mai tare.

In urmatoarea jumatate de ora universul meu exclusiv sonor este populat pe rand de maneaua care bubuie dintr-o masina in trecere, doi-trei cetateni care comunica de la 1 km distanta menajandu-si factura de mobil, cativa copii isterici si parca un scuter. E clar, cartierul Pantelimon s-a trezit si nu are mila pentru cine-a fost la B’estfest aseara. Ca sa evit comotia cerebrala cedez asediului si ma refugiez sub dus. De obicei ma calmeaza. Stau acolo cat simt nevoia si ma gandesc ce frumoasa e viata, ca afara e soare, a inceput weekend-ul, cea mai dulce fata ma asteapta la micul dejun, etc.

Ora 9:20 AM. Linistit si revigorat ies pe balcon sa imi intind prosopul. Sfidare: liniste totala. Se aud doar frunzele fosnind si cateva pasarele. Unde sunt zelosii si balosii de mai devreme? Au obosit? Si-au impresionat vecinii cu harnicia si acum s-au linistit? M-au trezit si acum s-au bagat la umbra?

Hai sictir bai somnambulilor! Daca va pasioneaza munca campului practicati-o in afara orasului. Si pana acolo mergeti in varful picioarelor.

1 comment on “Cine se scoala de dimineata…Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>